Wordpress Booking system

Få et booking system med WordPress

En forespørgsel vi relativt tit får i firmaet, er forespørgelse på at opsætte/bygge et bookingsystem. Det er meget bredt, hvor denne forespørgsel kommer fra. Det kan være alt fra en frisør, behandler, boligselskab eller andre med et behov for en struktureret booking fra deres kunder.

Hør vores Podcast om dette emne:

Vi vil her i denne artikel give et indblik i de forskellige forespørgsler vi modtager og de løsninger, vi efterfølgende råder vores kunder til at benytte. Udgangspunktet for de fleste af vores kunder er, at de enten har en hjemmeside bygget i WordPress eller tiltænker etablering af en WordPress løsning.

En af de store fordele der er med WordPress, er de mange og gode plugins der findes. Et plugin er en udvidelse til WordPress – altså et stort eller lille tilføjelsesprogram, som tilføjer ønsket funktioner til hjemmesiden.

Vi har valgt at dele de “løsninger” op i tre forskellige kategorier:
Standard booking system, WordPress booking plugin og Specielt tilpasset booking system.

Wordpress booking plugin

Standard booking system

Tit så henviser vi kunderne til de mange forskelllige standard booking systemer, der findes indenfor deres respektive brancher – altså velfungerende, billige og gennemprøvet løsninger. Tit er de brugbare og den bedste løsning for vores kunder og giver derfor god mening at anvende. Der laves en flot Call-to-action knap fra deres hjemmeside/Webshop til bookingsystemet – altså en hurtigt implementering.

Et par eksempler på standard booking systemer:

https://www.onlinebooq.dk
https://klikbook.dk
https://terapeutbooking.dk

WordPress booking plugin

En anden del af de forespørgsler vi modtager, er hvor der ikke findes et standard system, der honorerer de ønsker og krav vores kunder har og i denne situation finder vi tit et standard plugin til WordPress, som indeholder de funktioner vores kunde ønsker sig.

En lille udpluk af WordPress booking plugins der kan bruges til formålet:

https://woocommerce.com/products/woocommerce-bookings/
https://yithemes.com/themes/plugins/yith-woocommerce-booking/
https://bookingwp.com/plugins/woocommerce-appointments/
https://wordpress.org/plugins/bookly-responsive-appointment-booking-tool/
https://da.wordpress.org/plugins/booking-package/

Med et standard booking plugin, kommer kunder tit i mål i forhold til deres ønsker og krav. Mange af disse plugins kan nemt konfigureres direkte i administrationen på WordPress og er derfor meget anvendelige. Nogle af disse er gratis og andre koster en smule.

Specielt tilpasset booking system

Der hvor vi tit kommer på banen er, når vores kunder har specielle ønsker og krav til funktionaliteten til det booking system, de ønsker “bygget”.

Da WordPress er et åbent system, kan vi mere eller mindre honorere alle de ønsker og krav der måtte være. Vores fremgangsmåde er typisk, vores kunde kommer med en beskrivelse/kravspecifikation på det booking system de ønsker, vi tager en snak, der sikrer at vi 120% har forstået opgaven og returnerer med en samlet opgavebeskrivelse og typisk et tilbud på opgaven.

Efter godkendelse af tilbud og igangsættelse af opgaven, går vi i krig. Meget tit bruger vi et af de Booking plugins, der findes i forvejen og “koder” dette – altså tilpasser dette efter kundens behov og efter aftalte beskrivelse.

Vi vil her kort vise et par af de WordPress løsninger, vi har lavet  med specielt tilpasset booking system:

Flexhuset.dk
Flexhuset er et kontorfællesskab, hvor de  havde behov for et booking system med kreditkortbetaling. Flexhuset.dk havde en lang række forskellige ønsker/regler til de enkelte rum, der skulle kunne bookes.

Vi valgte her at bruge plugin WooCommerce og WooCommerce Bookings til formålet. Det gode ved disse plugins er, at de mere eller mindre kan tilpasses næsten ned til mindste detalje. Betalingsløsningen der her er brugt er  Nets Easy.

Servicecenter Frederikssund (Domea)
Er en del af et Boligselskab (Domea), hvor de har en del selskabslokaler de udlejer.  Den store udfordring her var, at der var mange forskellige “regler” for de enkelte lokaler – nogle lokaler kunne ikke udlejes, hvis et andet var udlejet osv. Der var en stor del indbyrdes forbindelser mellem lokalerne, der gav rigtig mange regler. Dette var grunden til, at der ikke kunne bruges et “rent” standard plugin, men der måtte en specielkodning til.

I denne WordPress installation er der installeret WooCommerce og YITH Booking and Appointment for WooCommerce Premium, som vi har specielt tilpasset til formålet. Til at modtage onlinebetalinger, er der her brugt Bambora/Epay.

Se løsningen her: https://booking.servicecenterfrederikssund.dk/

Per Damgård Transport
Til Per Damgård Transport har vi lavet et booking system, hvor kunder kan booke og betale transport fra Nordtyskland og til hele Danmark.

Det specielle ved dette system er, at det udover at kunne integreres med GLS, skulle det også kunne levere “ordre” direkte til kundens eksisterende bookingsystem. Så i dette her tilfælde skulle der bygges en tilpasset booking løsning til kunden.

En anden udfordring var, at priserne for selve fragten brugte en rimelig stor prismatrix, som også skulle indbygges i løsningen.

I dette her tilfælde er der brugt plugin WooCommerce, som er et Webshop plugin. Dette er blevet tilpasset/kodet, så det kunne honorere kundens ønsker og krav.

Mange muligheder for tilpasning af WordPress

Vi håber ovenstående har givet et lille indblik i de muligheder der er for oprettelse af et booking system med WordPress, og vi er selvfølgelig altid parate til en uforpligtende snak/tilbud på jeres ønsker/krav til en løsning. Ring: 70 22 75 02 eller udfyld vores formular her!

Skriv et svar