Tips til udformning af video til Facebook annoncer

En korrekt udført Facebook annonce kan give et rigtig fornuftigt afkast, i forhold til de omkostninger der er. Facebook er blevet et Socialt medie, som langt de fleste mennesker er på og jævnligt bruger aktivt både privat og erhvervsmæssigt og derfor også oplagt som medie til annoncering.

De fleste kender de annoncetyper, som Facebook tilbyder, når man laver en Facebook annonce:

Når man kigger på de annoncer, man bliver præsenteret for, så viser der sig et klart billede, at det er de to første annoncetyper, der er mest udbredte: Enkelt billede og karrusel typerne. Det er der selvfølgelig en grund til, da disse er nemmest (billigst) at fremstille, både hvis man laver dem selv eller bruger et bureau til det.

Video i Facebook annoncerVideo i facebook annoncer

Hvis man kigger generelt på, hvad der får kunders / brugers opmærksomhed på Internettet, så er videoer helt klart et godt og effektivt middel til at få sine budskaber leveret til ønsket målgruppe. At bruge videoer i Facebook annoncer er derfor også en meget effektiv måde, at få “attention” og få leveret sit budskab og da denne annoncetype endnu ikke er super udbredt, så er dette en god måde, at skille sig lidt ud fra andre Facebook annoncer og sine konkurrenter.

Vi vil her i dette indlæg vise, at der findes et par genveje, så det at lave en Facebook video annonce ikke behøver at være så omkostningsfuld og koste en formue.

Vores egen Webshop video annonce

I Cubit Medialine har vi hele tiden løbende annoncer på de forskellige medier, både med det simple formål at tiltrække opmærksomheden for nye kundeemner, men i høj grad også for at kende disse medier og annonceformer, så vi professionelt kan hjælpe og rådgive vores kunder løbende.

Nedenstående video har vi lavet og bruger i en Facebook annonce, hvor vi reklamerer for vores Webshop ydelser. Annoncen er lavet som en “Lead Ads” annonce, hvilket betyder, at kunder ikke forlader Facebook for at “købe eller udfylde en formular, men gør hele deres forespørgelse færdig direkte på Facebook, ved at udfylde en formular med deres navn og E-mail. Vi modtager så en besked og kan efterfølgende sende disse mulige nye kunder vores tilbud på udformning af flot Webshop.

Dette er selve annoncen, som den ser ud på mobiltelefon, når Facebook brugere får denne eksponeret:

facebook annonce i mobilvisning

 

Dette er selve videoen:

Hvad har denne Facebook video kostet?

Når man ser denne video, kan man se, at den er optaget rimeligt professionelt, og en optagelse af denne art kræver både godt udstyr og en del viden og erfaring, og kan typisk godt koste en del at få produceret.

Det er her, vi har “sprunget” over og derfor også sparet en hel del penge. Der findes en hel del sites på Internettet, hvor man for en ganske fornuftig pris, kan købe allerede produceret videoklip, og da en god Facebook video annonce typisk skal have en varighed på 30 til 60 sekunder, så er disse små videoklip helt perfekte og egnet til dette formål.

Selve øvelsen er, at man finder et videoklip, der selvfølgelig undestøtter det budskab / produkt, man gerne vil ud med i sin annonce. Man tager derefter videoklippet og indsætter diverse tekster, musik, logo´er og effekter, så dette “standard” videoklip står som en unik video annonce.

Vi har haft følgende omkostninger til udformning af vores egen video annonce:

Køb af videoklip i HD format på 23 sekunder (1920 x 1080): Kr. 630,00
Køb af musik: Kr. 133,00

Dette giver en pris på alt i alt: Kr. 763,00 for video og musik.
Derudover har vi i tid brugt 3 timer alt i alt på forberedelse, finde video og musik og efterfølgende klippet det samme i et videoprogram.

Alt efter om I selv kan klippe en video sammen eller køber jer til denne ydelse, er den samlet omkostning MEGET under, hvad det vil koste at få produceret / optaget en video helt fra bunden.

Køb af videoer og musik til annoncer

Hvis man prøver at søge på de sites, hvor man kan købe videoklip og musik, så vil man hurtigt opdage, at der findes videoer og musik i næsten alle retninger og til alle brancher. Man skal huske, at videoens vigtigste formål i en annonce er, at skabe opmærksomhed og fange brugerens interesse, så målet med annoncen opfyldes (salg eller henvendelse), så man skal finde et videoklip, der med gode tekster / effekter opnår dette mål.

Det kræver selvfølgelig lidt kreativitet og en vis øvelse at finde og “ombygge” et standard videoklip, til en god annonce video – men har man prøvet dette et par gange, vil man hurtigt se, at mulighederne er uendelige.

Et par gode sites til køb af videoklip og musik:

https://market.envato.com/ (video og musik)

http://www.shutterstock.com/ (video og musik)

https://eu.fotolia.com/ (video)

Det er selvfølglig vigtigt lige at fremhæve, at man aldrig bruger videoklip eller musik, der ikke er købt og betalt, medmindre at der meget klart og tydeligt står, at det kan bruges frit og kvit til kommercielt formål.

Software / programmer til lave videoer til annoncer

Når man ser den video vi har lavet, eller på andre videoer brugt i Facebook annoncer, så er de relative simple. Man har videoklippet, indsat musik og noget tekst og måske lidt effekter.

Denne simple form, gør at kravet til det videoprogram man skal bruge er begrænset, og den “viden” man skal besidde også er begrænset.

Vi bruger selv Apple´s Final Cut Pro X, som er et professionelt videoprogram, men mindre kan sagtens bruges til et super godt resultat, da man igen ikke skal bruge særlig kompliceret funktioner.

Et par gode programmer til video produktion:

Final Cut pro X som koster Kr. 2.299,- (MAC)
iMovie som koster Kr. 119,- (MAC)
Camtasia til Kr. 1.600,- (MAC + PC)

Laver man en søgning på: video software på Google, så finder man en masse muligheder i alle prisklasser.

Et par tips til selve videoen:

Når man idag laver annoncer til Facebook, så SKAL man tænke i mobilversion, da det er med mobilenhed, de fleste går på Facebook med. Dette gør sig selvfølgelig også gældende, når man laver en facebook annonce:

En god ide er altid at teste sin video og hvis nødvendigt rette til, til den er perfekt. Vi plejer altid, at tage udgangspunkt i mobilversionen, både når det gælder tekst, logo og effekter i selve videoklippet, men også i den tekst der står over og under selve videoen.

Links til facebook hjælpeside med oprettelse af video annoncer på Facebook:
https://da-dk.facebook.com/business/help/1381779698788633

Vi håber ovenstående kunne bruges og giver inspiration til, at få lavet et par gode video annoncer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *