Udsendelse af nyhedsbreve – regler og vejledning

Vi får mange forskellige opgaver i vores Webbureau fra vores mange gode kunder. En af de opgaver vi tit får præsenteret er, at vi skal lave en tilmelding til et nyhedsbrev i selve købsflowet på en Webshop, hvor kunderne aktivt skal afmelde tilmeldingen.

Eller sagt på en anden måde, så er “Ja tak til nyhedsbrev” krydset af som standard og kunderne skal aktivt framelde nyhedsbrevet.Nyhedsbreve - regler

Vores svar til kunderne er altid “Det må I ikke, da det ikke er lovligt” – nogle kunder accepterer dette med det samme, og andre skal vi have en længere snak med.

Vi har nu fundet ud af, at Forbrugerombudsmanden har lavet en “spamvejledning” og en tilhørende “FAQ Spam” side.

På FAQ Spam siden er der samlet rigtig mange gode spørgsmål og svar, som på godt dansk fortæller, hvad man må og ikke må, når det drejer sin om at udsende elektronisk post med markedsføring, når man er en virksomhed.

Der står bl.a. om aktiv framelding af nyhedsbrev:

Må et samtykkefelt være forhåndsafkrydset?
Svar: Nej. Hvis et felt, hvori man kan give samtykke til at modtage markedsføring, er forhåndsafkrydset, er der risiko for, at det overses. Da et samtykke skal være informeret, før det kan anvendes, vil et samtykke indhentet ved et forhåndsafkrydset felt, som udgangspunkt ikke lovligt kunne bruges.

Altså en klokkeklar udmelding fra Forbrugerombudsmanden, om at dette ikke er lovligt.

Vi synes det er super gode sider, og disse kan fanges her:

FAQ Spam side
Spamvejledning

Vi håber ovenstående kan rydde en del misforståelser af vejen ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *