Beskyttelsen af .dk domænenavn

Beskyttelse af .dk domænenavn – Vejledning til et par gode nemme løsninger.

Vi oplever fra tid til anden, at blive ringet op af en af vores kunder, hvis domæne er blevet lukket, og deres hjemmeside / Webshop ikke fungerer mere. Det er er altid en meget dum situation, af flere indlysende grunde, når man pludselig ikke har et Website, der fungerer. Grunden til denne “nedlukning” er MEGET tit, at regningen til DK-Hostmaster ikke er betalt og det er ikke manglende evne eller lyst, der er grunden til den manglende betaling, men tit at faktura er sendt ud til en mail, der ikke bruges / tømmes mere, eller faktura er endt i spamfilter. Vi oplever også – dog heldigvis ikke så tit, at et domæne ved en fejl, er blevet flyttet til anden hosting udbyder.

Da vi tit håndterer domæner for vores kunder og hjælper med alt fra flytning, oprettelse, redelegering mm hjælper vi dem, selvfølgelig på rette fod igen.

Vi vil her i dette blogindlæg give et par gode råd til, at undgå denne uheldige situation.

Lyt til vores Podcast om dette emne:

Check jeres DK-Hostmaster adgang.

Check at I har adgang til domænet hos DK-Hostmaster og I kan logge ind i deres administrationspanel. Det er her inde, I kan se status på domænet, checke at der er den rigtige E-mail adresse tilknyttet mm.
Det er altid en god ting, at det er virksomhedens officielle E-mail adresse der bruges, og ikke en medarbejder E-mail.

Få domæne betalingen sat på betalingsservice.

Da DK-Hostmaster altid sender faktura ud på E-mail, og derfor med en chance for, at den E-mail ender i spamfilter, fejler eller man har fået skiftet E-mail adresse uden at give besked. DK-Hostmaster er meget konsekvense, så betaler man ikke og ej heller reagerer på de efterfølgende varselsmails, så lukker de domænet ned og alle tilhørende services, som hjemmeside, Webshop, mails mm. virker ikke.

Det skal dog tilføjes, at man relativt nemt, kan få det åbnet igen. Men det er aldrig godt med de gener, et deaktiveret domæne giver …

Så helt klart få den årlige betaling sat på betalingsservice, så denne automatisk betales og dermed undgå det rod, et lukket domæne giver.

VID service til jeres domæne – en ekstra sikkerhed for jeres domæne.

En VID service er der ikke mange, der kender til og vi lærte selv denne ekstra ydelse, at kende hos DK- Hostmaster, da vi for noget tid tilbage, modtog en E-mail med flytte meddelelse fra DK-Hostmaster, hvor de i denne E-mail bad os om, at godkende flytningen af vores hjemmesides domæne, hvilket vi ikke havde bedt om. Vi godkendte selvfølgelig ikke denne anmodning, men det gjorde os opmærksom på, at her var der en mulig risiko for en kæmpe fejl. Hvad var der sket, hvis en uforstående havde set den E-mail, og troede den var helt ok eller man i sin hverdags travlhed, ved en fejl var kommet til at godkende denne?

Det var efter denne situation, at vi fandt ud af DK-Hostmasters VID service og efterfølgende fik tilmeldt vores vigtige hoveddomæne til denne.

VID betyder: Very Important Domain name

Denne VID service koster hos DK-Hostmaster Kr. 150,- per år per domænenavn.

Hvad tilbyder denne VID service?

Hvis en af følgende handlinger er ved at blive lavet på jeres domæne, så modtager man et anbefalet brev, man skal godkende:

  • Overdragelse af domænenavn
  • Skift af navneservere
  • Sletning af domænenavn

Hvis man tænker på den værdi et domæne har for sin virksomhed og forretning, så er det en meget beskeden omkostning og giver en god beskyttelse mod menneskelige fejl, som jo opstår en gang imellem.

Man kan læse mere om VID service hos DK-Hostmaster her:

https://www.dk-hostmaster.dk/da/vid-service

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *